ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αμμοχώστου 36
Άλιμος, 17455
ΤΗΛΕΦΩΝΟ  210-9832225

Καλωσόρισμα

Αγαπητοί επισκέπτες, αγαπητές επισκέπτριες, σας καλωσορίζουμε στον νέο ιστότοπο του σχολείου μας!

Το 2ο Γυμνάσιο Αλίμου  προσφέρει, πέρα από τα μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος, μια σειρά από ευκαιρίες και δραστηριότητες με σκοπό την όσο το δυνατό πληρέστερη ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μαθητών και μαθητριών του.

Στο σχολείο μας , προσπαθούμε να οδηγήσουμε τους μαθητές/τριες στα μοναδικά μονοπάτια της γνώσης, με την πεποίθηση ότι η πραγματική «περιουσία» όλων μας είναι ό,τι έχουμε μέσα στο μυαλό και στην ψυχή μας. Είναι αυτό το πολύτιμο «υλικό» που δεν μπορεί καμία κρίση να αγγίξει αλλά συνάμα το ίδιο αγαθό που θα μας δώσει όλα τα εφόδια. Στόχος μας είναι εδώ όλοι μαζί, μαθητές, γονείς, καθηγητές να μπορούμε να κρίνουμε και να πράττουμε σωστά και ελεύθερα. Να έχουμε ανοιχτό σχολείο στο διάλογο, ένα σχολείο της δημιουργίας και της αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα: Καλωσόρισμα

Επίσκεψη στο Θωρηκτό Αβέρωφ

 

Ενημέρωση για τα παραϊατρικά επαγγέλματα

fanaki1

Την Δευτέρα 3-12-2018, η κα Χρυσή Φανάκη, εργαζόμεfanaki2νη στο Ιστοπαθολογοανατομικό εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών,  επισκέφτηκε το σχολείο μας και ενημέρωσε τους μαθητές της Γ’ Τάξης για τα παραϊατρικά επαγγέλματα. Τους εξήγησε αναλυτικά ποια είναι η δουλειά της, τους έδειξε τα όργανα που χρησιμοποιεί  και απάντησε  με ευγένεια και υπομονή στις πάμπολλες ερωτήσεις των παιδιών. Την ευχαριστούμε θερμά!