Μουσική Α΄ τάξης για μετά το Πάσχα

Μελέτη μουσικής Α τάξης για μετά το Πάσχα : 

Μίκης Θεοδωράκης σελ. 65 Αφού προσέξεις τις 4 φωτογραφίες της σελίδας  να μελετήσεις  προσεκτικά τη μικρή παράγραφο της  πολύ σύντομης βιογραφίας του συνθέτη και να τη μεταφέρεις στο τετράδιο εργασιών.

β)  Να μελετήσεις προσεκτικά τη μικρή παράγραφο που αναφέρεται στη βραβευμένη διεθνώς μουσική του συνθέτη : «Ζορμπάς ο Έλληνας» βασισμένη πάνω στο έργο του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη : «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά»  και να τα μεταφέρεις στο τετράδιο εργασιών. 

γ) Να μελετήσεις προσεκτικά τη μικρή παράγραφο που αναφέρεται στη περιγραφή του Καζαντζάκη για τις εντυπωσιακές χορευτικές  κινήσεις του ήρωα του έργου του (Ζορμπά) και να τα μεταφέρεις στο τετράδιο εργασιών.  

δ) Μάνος Λοΐζος σελ. 67.   Να μελετήσεις  προσεκτικά τη μικρή παράγραφο της  πολύ σύντομης βιογραφίας του συνθέτη και να τη μεταφέρεις στο τετράδιο εργασιών.

ε) Να αναγνωρίσεις τις νότες από τη σύνθεση «Δέκα παλληκάρια» του συνθέτη (παρτιτούρα σελ.66) να γράψεις τους στίχους στο τετράδιο εργασιών καθώς και τη γνώμη σου αν ίσως θα ταίριαζε  το τραγούδι αυτό σε κάποια σχολική η εθνική γιορτή και σε ποια περισσότερο;