ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αμμοχώστου 36
Άλιμος, 17455
ΤΗΛΕΦΩΝΟ  210-9832225

Αποχαιρετούμε τον εκπ/κό Νίκο Πονηρό

Το 2ο Γυμνάσιο Αλίμου αποχαιρετά με θλίψη τον αγαπημένο μας συνάδελφο Νίκο Πονηρό, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Screenshot 2024 02 21 at 7.23.58 PMΥπηρέτησε για πολλά χρόνια το σχολείο μας ως καθηγητής Τεχνολογίας μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε πριν από 3 περίπου χρόνια, με ειλικρινές ενδιαφέρον για την εκαπίδευση και αγάπη για τα παιδιά και τους συναδέλφους.

 Θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 22/2/2024 στις 11.00 π.μ. στο Νεκροταφείο του Π. Φαλήρου.

Έλεγχοι προόδου Α΄ τετραμήνου

Οι έλεγχοι προόδου Α΄τερτραμήνου θα επιδοθούν στους κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας, την Παρασκευή 9-2-2024 και ώρα 12:30 μέχρι 14:00.

Ομιλία για την αποφυγή του καπνίσματος

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με στόχο την αποφυγή του καπνίσματος, παρακολούθησαν την Τετάρτη 7-2-2024 οι μαθητές της Β΄και της Γ΄τάξης. Ομιλητής εκ μέρους της Ελληνικού Ιδρύματος καρδιολογίας, ήταν ο καρδιολόγος κος Λεωνίδας Κολιαστάσης και τον ευχαριστούμε πολύ!

IMG 2535

Θεατρική παράσταση "Οι Άθλιοι"

Την Πέμπτη 1-2-2024 οι μαθητές/τριές μας παρακολούθησαν σε μια εξαιρετική παράσταση, το δραματοποιημένο μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό "Οι Άθλιοι" στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνικσμού. Πρόκειται για ένα κλασσικό και διαχρονικό έργο με πολλά μηνύματα για τις ανθρώπινες αξίες και τις κοινωνικές αδικίες. 

IMG 2448           IMG 2452

Παρουσίαση για γονείς και εκπαιδευτικούς

Μια εξαιρετική παρουσίαση για την Σεξουαλικότητα και Εφηβεία και τον ρόλο της οικογένειας και του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι γονείς ή εκπαιδευτικοί ήρθαν την Πέμπτη 25-1-2024 το απόγευμα στο σχολείο μας. Ομιλήτρια ήταν η κα Μαργαρίτα Γερούκη εκπαιδευτικός, με διαδακτορικό στην Αγωγή Υγείας, ειδίκευση στη Σεξουαλική Αγωγή και πιστοποιημένη επιμορφώτρια του βραβευμένου φινλανδικού προγράμματος για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας KiVa. Διακεκριμένη με το  βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας Εκπαιδευτικού Προγράμματος Σεξουαλικής Αγωγής το 2019 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία,  εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια για θέματα φύλου, δικαιωμάτων και σεξουαλικότητας στο Πανεπιστήμιο της Jyvaskyla της Φινλανδίας. Δόθηκε η ευκαιρία για μια πολύ ζωντανή και ουσιαστική συζήτηση πάνω σε θέματα που μας προβληματίζουν όλους, γονείς και εκπαιδευτικούς στις μέρες μας, και την ευχαριστούμε πολύ!

IMG 2433            

Αίτηση συμμετοχής σε επίσκεψη στο Στρασβούργο

Το 2ο Γυμνάσιο Αλίμου προτίθεται να διοργανώσει τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο της Γαλλίας, ,στο διάστημα μεταξύ 8 και 12 Απριλίου 2024. ομάδας  μαθητών/-τριών των τμημάτων ΓΑΛΛΙΚΗΣ .

Σε πρώτη φάση κλήθηκαν να εκφράσουν ενδιαφέρον μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου, επειδή όμως (λόγω της επίσκεψης στη Βαρκελώνη), υπάρχει περιθώριο θέσεων, μπορούν να  εκφράσουν ενδιαφέρον και μαθητές/τριες της Α΄τάξης. 

Βασικά κριτήρια: για τη συμμετοχή των παιδιών είναι α) το ενδιαφέρον τους για τον κόσμο, για το περιβάλλον, για διάφορα κοινωνικά, πολιτισμικά και ιστορικά θέματα, καθώς και για τις γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και β) η ενεργή συμμετοχή τους σε σχετικ;o με τον σκοπό της επίσκεψης project.

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς να συμπληρώσουν και να καταθέσουν στο σχολείο – ΟΙ ΙΔΙΟΙ/-ΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ – αίτηση συμμετοχής του/της μαθητή/-τριας  μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ 17/12 (8.30 πμ – 9.30 πμ).  Την αίτηση μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.. Προβλεπόμενο κόστος συμμετοχής:  700 -750 ευρώ