ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αμμοχώστου 36
Άλιμος, 17455
ΤΗΛΕΦΩΝΟ  210-9832225

Ενημερωτική επίσκεψη για τα παραΐατρικά επαγγέλματα

Τη Δευτέρα  02-12-2019 , στα πλαίσια του  επαγγελματικού προσανατολισμού, το σχολείο μας προγραμματίζει ενημερωτική παρουσίαση για τα  παραΐατρικά επαγγέλματα στο χώρο του εργαστηρίου χημείας του σχολείου , διάρκειας δύο διδακτικών ωρών ανά τμήμα . (1η -2η για το Γ3 , 3η-4η για το Γ1, 5η -6η για το  Γ2 ) 

 Προσκεκλημένη μας η κυρία  Χρυσή Φανάκη,  εργαζόμενη στο Ιστοπαθολογοανατομικό εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, όπου στεγάζονται και τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Θα μιλήσει στους μαθητές και τις μαθήτριες για τη φύση της δουλειά της  και για τον τρόπο επεξεργασίας διαφόρων ευρημάτων. 

Προκειμένου οι μαθητές/τριες να παρακολουθήσουν την παρουσίαση, είναι απαραίτητη η συγκατάθεση των κηδεμόνων. Σχετική δήλωση έχουν πάρει τα παιδιά, (μπορείτε όμως να την κατεβάσετε και εδώ) και πρέπει να επιστραφεί στο σχολείο υπογεγραμμένη  μέχρι την Παρασκευή 29-11-2019. 

 

Ώρες υποδοχής γονέων

Το πρόγραμμα υποδοχής γονέων με βάση το πρόγραμμα που ισχύει από 25-11-2019 μπορείτε να δείτε εδώ

Καλό θα είναι πριν έρθετε να ενημερωθείτε για την πρόοδο των παιδιών,  να ελέγχετε για τυχόν αλλαγές το πρόγραμμα.  

Ενημερωτική παρουσίαση από την ομάδα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

safeinternet

Τη Δευτέρα 9-12-2019 το σχολείο μας έχει προγραμματίσει για τους μαθητές και τις μαθήτριες  της Α΄τάξης, ενημερωτική παρουσίαση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από την ομάδα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Προκειμένου όμως να την παρακολουθήσουν οι μαθητές/οι μαθήτριες, απαιτείται δήλωση συγκατάθεσης από τους κηδεμόνες, η οποία θα πρέπει να επιστραφεί στο σχολείο υπογεγραμμένη μέχρι τις 29-11-2019.

Την δήλωση μπορείτε να την κατεβάσετε και εδώ.

Ωρολόγιο πρόγραμμα τμημάτων από 25-11-2019

emploi du temps

Το νέο πρόγραμμα από 25-11-2019 μπορείτε να δείτε εδώ

 

Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός

Η συμβουλευτική και ο επαγγελματικός προσανατολισμός στοχεύουν στην υποστήριξη των μαθητών/τριών, προκειμένου να συνειδητοποιήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, να αναδείξουν τα ενδιαφέροντά τους και να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να διαχειρίζονται οι ίδιοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα θέματα της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξής τους.

Οι εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση στη συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό που υπηρετούν στo Κ.Ε.Σ.Υ. υλοποιούν   δράσεις σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο 

Σχολεία ευθύνης του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ. Δ Αθήνας:είναι τα σχολεία των Δήμων Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Γλυφάδας.

Για ατομικά ραντεβού οι γονείς των μαθητών/τριων των παραπάνω σχολείων μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210-9955036, ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Aίτηση για τους γονείς μπορείτε να βρείτε εδώ

Ορισμός εξεταστικών κέντρων μαθηματικού διαγωνισμού "Ο Θαλής"

Σύμφωνα με την απόφαση ορισμού εξεταστικών κέντρων για τον 80ο διαγωνισμό "ο Θαλής" οι μαθητές μας θα εξεταστουν στο 2ο ΓΕΛ Αλίμου, Ελ. Βενιζέλου 4, Άλιμος. 

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9-11-2019, στις 9:00 πμ και θα δαρκέσει 3 ώρες. Μπορείτε να δείτε την απόφαση εδώ