ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αμμοχώστου 36
Άλιμος, 17455
ΤΗΛΕΦΩΝΟ  210-9832225

Ταξίδια στο εξωτερικό

Ταξίδι στο CERN της Ελβετίας

Εμφανίσεις: 360

Από τις 23/1/2023 μέχρι τις 27/1/2023 μια ομάδα 44 μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν  την Ελβετία και το  CERN το κέντρο πυρηνικών ερευνών που βρίσκεται στα σύνορα Γαλλίας Ελβετίας.

Με αφορμή αυτήν την επίσκεψη, οργανώθηκε ένα πλούσιο σε εικόνες και εμπειρίες ταξίδι. Από το Μιλάνο προς τη Γαλλία μέσω της σήραγγας του Mont Blanc και των χιονισμένων Άλπεων στη λίμνη της Γενεύης και τα γραφικά μέρη που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Περιήγηση στο γραφικό γαλλικό χωριό Yvoire, στις όχθες της λίμνης Λεμάν, και στο Annecy μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Γαλλίας.

Μετά την επίσκεψη στο CERN και την πολύ κατατοπιστική ξενάγηση από Ελληνίδα εργαζόμενη στα πειράματα του CERN, ακολούθησε επίσκεψη στο μουσείο Τέχνης και Ιστορίας της Γενεύης καθώς και ξενάγηση στην πόλη. Το ταξίδι συνεχίστηκε με μια σύντομη επίσκεψη στη Λωζάννη, μετά μια πρωτότυπη εμπειρία στη σοκολατοβιομηχανία Cailler στο Broc, ύστερα ξενάγηση στην πανέμορφη Βέρνη  και στη συνέχεια στη Λουκέρνη, την πόλη με τις ξύλινες γέφυρες και το μουσείο μεταφορών. Ακολούθησε σύντομη επίσκεψη στο Κόμο της Ιταλίας και το ταξίδι ολοκληρώθηκε με βόλτα και ξενάγηση στο Μιλάνο. 5 ημέρες γεμάτες εικόνες και εμπειρίες από 3 χώρες!  

Για να γνωρίσετε λοιπόν κι εσείς όσα έζησαν οι ταξιδιώτες, αλλά και εκείνοι να θυμηθούν το ταξίδι τους, παίξτε ένα παιχνίδι! Ένα παιχνίδι με γρίφους και εικόνες που μπορείτε να παίξετε μαζί με τα παιδιά σας σε υπολογιστή. Δείτε το εδώ!  

Δείτε και το αναμνηστικό album