ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αμμοχώστου 36
Άλιμος, 17455
ΤΗΛΕΦΩΝΟ  210-9832225

Φιλολογικά μαθήματα

Νεοελληνική Γλώσσα από την κυρία Χρυσουλάκη

Εμφανίσεις: 3888

Αγαπημένες μου μαθήτριες, αγαπημένοι μου μαθητές,

Έχουν περάσει αρκετές μέρες που αποχωριστήκαμε, κάπως ξαφνικά είναι η αλήθεια.  Εύχομαι να είστε όλοι και όλες σας καλά, το ίδιο και οι αγαπημένοι σας άνθρωποι.

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα είναι σίγουρα δύσκολη και προκαλεί εύλογη ανησυχία. Ωστόσο, πιστεύω πως μέσα σε αυτή τη δυσκολία μπορεί ο καθένας μας να κάνει το καλύτερο δυνατό τόσο  για τον εαυτό του όσο και για τους γύρω του.

Ξέρω πως απολαμβάνατε τον περισσότερο ύπνο και τις διαδικτυακές ασχολίες σας, που γι’ αυτό το διάστημα είναι μεγάλη παρηγοριά και αναπληρώνει την έλλειψη κοντινής επικοινωνίας. Σίγουρα θα έχετε βρει κάποιους τρόπους να γεμίζετε το χρόνο σας. Δε σας λείπει άλλωστε η φαντασία και η διάθεση! Καθώς, όμως, αυτό το αναγκαστικό διάλειμμα φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια σκέφτηκα να εμπλουτίσω το πρόγραμμά σας και με λίγη εξάσκηση στα μαθήματα που κάνουμε μαζί. Δε θέλω να το αντιμετωπίσετε σαν μια υποχρεωτική αγγαρεία αλλά σαν μια ευκαιρία να βρούμε ξανά τον καθημερινό μας ρυθμό, για να μην αποκοπούμε εντελώς  από τις ασχολίες μας.

Σας στέλνω, λοιπόν, για αρχή ένα φυλλάδιο με επαναληπτικές ασκήσεις στη Γλώσσα και ένα κείμενο που συνοδεύεται από τις δικές του ασκήσεις.  Ελπίζω ότι θα βρείτε το χρόνο και (κυρίως) τη διάθεση να ασχοληθείτε με αυτά. Όποιος από εσάς ετοιμάσει κάποιες από αυτές μπορεί να μου τις στείλει μέσω mail για να τις δω. Επίσης, μέσω mail, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις.

Το mail μου είναι: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εύχομαι σύντομα να έχω νέα σας!

Μέχρι τότε, να περνάτε όμορφα, να σκέφτεστε αισιόδοξα και να φροντίζετε τους αγαπημένους σας ανθρώπους.

Καλή αντάμωση!

            Η καθηγήτριά σας

         Βιργινία Χρυσουλάκη

Υ.Γ. Το παρόν αποτελεί μία προσωπική πρωτοβουλία. Σύντομα, ελπίζω, θα έχουμε και κάτι πιο οργανωμένο μέσω του Υπουργείου Παιδείας (περιμένουμε τις οδηγίες…)

Επαναληπτικές ασκήσεις στη γλώσσα

1ο επαναληπτικό Κριτήριο αξιολόγησης στη Νεοελ. Γλώσσα