ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αμμοχώστου 36
Άλιμος, 17455
ΤΗΛΕΦΩΝΟ  210-9832225

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το μάθημα των εικαστικών

Τη Δευτέρα 27-11-23 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο μάθημα των εικαστικών με ομάδα 25 μαθητών του σχολείου μας, στο βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ. Οι μαθητές συνομίλησαν και πρότειναν κείμενο για το βιβλίο της βραβευμένης δημιουργού, εικαστικού, εικονογράφου Ντανιέλας Σταματιάδη. Παρουσιάστηκε το βραβευμένο silent Book:”Μια αρχή, ένα τέλος, μια αρχή ξανά». Τα παιδιά γνώρισαν τον πολυδιάστατο κόσμο των σχεδίων και των χρωμάτων, της σύνθεσης και της εικαστικής αποτύπωσης , της σημειολογίας και των μηνυμάτων που δημιουργούν οι εικόνες.

Διαδακτικές επισκέψεις 24-11-2023

Πλούσιες σε εικόνες και εμπειρίες ήταν για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας οι διδακτικές επισκέψεις στον κήπο Διομήδους για την Α΄τάξη, στο μουσείο κοσμημάτων Λαλαούνη για τη Β΄τάξη. Η Γ΄ τάξη επισκέφτηκε το αστεροσκοπείο Πεντέλης και το πρόγραμμα "Περί ανέμων και υδάτων"σχετικό με τη μετωρολογία. Τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδραστικά πειράματα, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια και οι νικήτριες βραβεύτηκαν με αναμνηστικά έπαθλα!

Από την επίσκεψη στο αστεροσκοπείο: 
 
Από την επίσκεψη στο Μουσείο κοσμημάτων Λαλαούνη: 

 

Άιτηση συμμετοχής σε επίσκεψη στη Βαρκελώνη

Το σχολείο μας προγραμματίζει επίσκεψη στη Βαρκελώνη της Καταλονίας 6-10 Μαρτίου 2024. Σε περίπτωση που επιθυμείτε τη συμμετοχή του παιδιού σας, συμπληρώστε την Αίτηση Συμμετοχής που θα βρείτε εδώ.
 

Εκπαιδευτικές - συνεργατικές δράσεις

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτερα 20-11-23 στο πλαίσιο των μαθημάτων των Εικαστικών και της Λογοτεχνίας και με τη συνεργασία των  εκπαιδευτικών  κας Γώγου και κας Μπαχούμη,

  • διαδικτυακή συνάντηση με τον συγγραφέα Μάνο Κοντολέων και το τμήματα Α1-Α2  Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν με πολλές ερωτήσεις
  • διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Η μαϊμού του βασιλιά» από τον ιστορικό κύριο Μπαϊρακτάρη στα τμήματα Β2-Α3 .
    Διαβάστηκαν από τους μαθητές αποσπάσματα από το βιβλίο, και απαντήθηκαν ερωτήματα για την θέση της Ελλάδας στον Ά παγκόσμιο πόλεμο.

Γιορτή Πολυτεχνείου 2023

Τιμήσαμε και φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου με μια πρωτότυπη γιορτή που επιμελήθηκε η κα Γώγου Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που συμμετείχαν, αλλά και την κα Ξένου Μαρία από τον Δήμο Αλίμου, την κα Πουλοπούλου Σμαράγδα, την φιλόλογο κα Πέπη Δουρέκα, τον θεατρολόγο κο Χρηστόπουλο Χρήστο, τους ηθοποιούς κα Σταματοπούλου Ευαγγελία και κο Χελιουδάκη Μάνο, καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, κα Βαμβαλή Ιωάννα και κους Μπούσιο Αθανάσιο και Καρακασίδη Αναστάσιο. Ευχαριστούμε επίσης τον κο Γεωργιάδη και την χορωδία του! 

 

 

Ώρες ενημέρωσης γονέων και κηδεμόνων 2023-24

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το πρόγραμμα ενημέρωσης των γονέων και κηδεμόνων από τους

καθηγητές του σχολείου μας από 13-11-2024 πατήστε στο τμήμα που σας ενδιαφέρει:

A1  A2  A3  A4  B1  

B2  B3  G1  G2  G3  Screenshot 2023 11 25 at 5.16.15 PM

Την Τρίτη και την Πέμπτη, η επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς γίνεται δια ζώσης, την Τετάρτη όμως τηλεφωνικά.