ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αμμοχώστου 36
Άλιμος, 17455
ΤΗΛΕΦΩΝΟ  210-9832225

Μουσική Γ΄ τάξης για μετά το Πάσχα

Εμφανίσεις: 238

Μελέτη Γ τάξης για μετά το Πάσχα : 

Σταύρος Ξαρχάκος σελ. 75-76. Εργασίες:   α) Να υπογραμμίσεις στο βιβλίο όσες συνθέσεις του αναφέρονται και να τα μεταφέρεις στο τετράδιο εργασιών. β)  Ψάξε τη μελωδία του τραγουδιού «Άπονη ζωή» στο διαδίκτυο.  Να γράψεις στο τετράδιο εργασιών τον στιχουργό και τους στίχους του εν λόγω τραγουδιού τους οποίους  ο Ξαρχάκος μελοποίησε.

 Μάνος Λοΐζος  σελ.77-78 . Εργασίες:   α) Να υπογραμμίσεις πάνω στο βιβλίο όσες κινηματογραφικές ταινίες αναφέρονται σε μουσική επένδυση  Μάνου Λοΐζου καθώς και τους τίτλους από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών του.  Να τα μεταφέρεις και στο τετράδιο εργασιών. β) Ψάξε στο διαδίκτυο τη μελωδία του πρώτου τραγουδιού που έγραψε στο ξεκίνημα της καριέρας του με τίτλο: «Το τραγούδι του δρόμου» .  Να μεταφέρεις τους στίχους στο τετράδιο εργασιών . 

Διονύσης Σαββόπουλος : σελ. 79-80  α) Αφού διαβάσεις προσεκτικά τα όσα εν συντομία αναφέρονται στο βιβλίο γύρω απ’ τη ζωή και το έργο του συνθέτη β) Ψάξε στο διαδίκτυο το τραγούδι του με τίτλο : «Το περιβόλι » (από το ‘’Περιβόλι του τρελού’’ - 1969). Οι πρώτες λέξεις του τραγουδιού είναι: «Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ κάτι μυστικό…» Να περάσεις όλους τους στίχους του τραγουδιού στο τετράδιο εργασιών και να σημειώσεις αν ίσως κάτι επί των ημερών μας σου θυμίζουν .